Jul i Kosta
Tomten är på väg till Kosta
Måns Zelmerlöw inviger Julmarknaden
En magisk upplevelse
Invigning
Tommy Körberg på Hyttsillen.
Lucia
Tomtemor och tomtefar
Kosta Outlet
Magin återvänder
Åter igen en traditionell Jul Marknad!
Marknadsbodar
En riktig Julupplevelse!
Snötyngda granar

13 november –

31 december 2021

En traditionell julmarknad
+ lite till

När mörkret faller över Kosta lyser miljontals juleljus i träd och byggnader upp vintermörkret. Välkommen in genom de stora marknadsportarna och upplev en magisk julmarknad fylld med ljus, snö, julgranar och välfyllda marknadsbodar. Från bodarna sprider sig doften av glögg, pepparkakor och brända mandlar. Här hittar du hantverk av bästa kvalitet, utfört av lokala hantverkare i järn, trä och textil. Allt från handstöpta ljus till smidesljusstakar, nybakade lussebullar till inlagd sill, värmande fårskinn och goda julostar. Kort sagt allt du vill ha och behöver till julen!

Lördagen den 13 november slår vi upp portarna till Kosta Julmarknad och bjuder er på en julupplevelse utöver det vanliga. Vid mörkrets intåg kl 17.00 inviger Måns Zelmerlöv julmarknaden genom att tända alla sex miljoner juleljus.

ÖPPETTIDER

13 november - 23 december

Torsdag & fredag 12.00 - 20.00
Lördag 11.00 - 19.00
Söndag 11.00 - 17.00

Julafton - stängt!

Besök Tomtens värld, vandra genom den snöbeklädda skogen och hör vinden susa i granarna. På andra sidan skogen möter ni tomtefar på hans tron och alla hans nissar i verkstaden. Lämna din önskelista i Tomtens magiska önskemaskin och lyssna på Tomtemors magiska julsagor.

Inne på Kosta Outlet finner ni en julupplevelse utöver det vanliga, en magisk julvärld med stjärnhimmel av gnistrande juleljus, hundratals julgranar och mängder av juldekorationer.  Butikerna är fyllda med lockande erbjudande och du hittar lätt julklappar till nära och kära.


Samtidigt som vill sprida julglädje har vi den rådande Corona-pandemin i åtanke och följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

ÖPPETTIDER

25 - 31 december 11.00 - 17.00
Nyårsafton 12.00 - 14.00

Entréavgift

Vuxen 100:-
Barn upp till 18 år 60:-
Barn upp till en meter - gratis!

Missa inte Julhyttsillskonserterna!

Julhyttsill med Tommy Körberg

Datum:  18-20/11 och 25-27/11


I novembermörkret gästas julhyttsillen av Tommy Körberg och hans pianist, det blir en kväll att minnas.


Det blir hyttsill och julbordets favoriter som serveras och givetvis blir det småländsk ostkaka med grädde och sylt till kaffet.


 

Musik i vinternatten
med Robert Wells

Datum:  9-11/12


Världsunik upplevelse på Kosta Glasbruk

I novembermörkret gästas julhyttsillen av Robert Wells tillsammans med Maria Wells och Lasse Risberg bjuder in till mycket intima och svängiga julkonserter. En blandning av anekdoter om julen och Rhapsody in Rock, det blir en kväll att minnas.


Det blir hyttsill och julbordets favoriter som serveras och givetvis blir det småländsk ostkaka med grädde och sylt till kaffet.

Julhyttsill med Hasse “Kvinnaböske” Andersson

Datum:  3/12 och 4/12


I decembermörkret gästas julhyttsillen av Hasse ”Kvinnaböske” Andersson tillsammans med Peder Lamm som bjuder på kåseri om julmat och Småland. 


Det blir en go kväll att minnas med klassisk hyttsill tillsammans med julbordets favoriter och givetvis blir det småländsk ostkaka med grädde & sylt till kaffet. 

Julhyttsill med Lasse Kronér

Datum:  16-18/12


Lasses lättsamma stil får verkligen den här Julhyttsillen att lyfta. 


Lasse Kronér, född november 1962 i Göteborg, är en svensk TV-programledare, sångare och musiker, bosatt i Göteborg. Han blev känd då han mellan 1985 och 1999 var medlem i musik- och showgruppen Triple & Touch. Sedan dess har han mestadels synts som programledare i olika lek- och tävlingsprogram i TV och som trubadur.