Kosta Boda Art Gallery

Kosta Art Gallery

ADRESS

Kosta Boda Art Gallery

Stora vägen 96, 365 43 Kosta


KONTAKT

0478-345 29

info@kostaboda.se


HEMSIDA

Kostaboda.se/kosta-art-gallery/

FACEBOOK

www.facebook.com/Kosta-Art-Gallery-i-Kosta


INSTAGRAM

@kostaartgallery

Välkommen till

Kosta Boda Art Gallery


Här kan du alltid få se det senaste inom glaskonst men också några nerslag i vår konsthistoria. Alla konstnärer som är anslutna till Kosta Boda har dessutom ett eget rum i galleriet.

Kosta Boda har en lång tradition av att producera konstglas i världsklass och ryktet om Kosta Boda som det kreativa, konstnärliga och utmanande har spridit sig långt utanför Sveriges gränser.


Våra formgivare är kända för sitt artisteri, sitt konstnärskap & sin förmåga att överraska och fortsätter att utveckla unika tekniker inom glasformgivning. I Kosta Boda Art Gallery kan du köpa konstglas av världsklass!


Kosta Boda Art Gallery består av en konsthall, ritad av Bruno Mathsson i början av 50-talet. Bruno Mathssonhallen har glasmosaikgolv, gjort i Kosta och fönster från golv till tak. Längst bort gömmer sig en väggmålning av Vicke Lindstrand.


Det gamla Brukskontoret gjordes om till galleri 2014 och här behöll vi alla rummen där våra konstnärer har sin egen profil.


Vi har även en vacker glasbar, formgiven av Orrefors formgivare Lena Bergström där du i lugn och ro kan njuta av en kopp kaffe, en kall dricka och en liten kaka.


Varmt välkomna till Kosta Boda Art Gallery