Kosta-Lodge-Stuga

 

 

 

Kosta Lodge

Lodgify your weekend

Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Gäster kommer till oss för att uppleva, bo och må bra. Lodgen erbjuder 26 enkla men fräscha rum med eget badrum & dusch. Några rum ligger i annexet och har därmed tillgång till egen uteplats. Våra 13 parstugor är fullt utrustade för självhushåll och har sängplatser för upp till sex personer. På lodgen finns även konferensmöjligheter och samlingslokal. I huvudbyggnaden med poolområde erbjuds gratis Wifi.

 

   

Huvudbyggnad och annex

Våra 14 enkelt inredda men bekväma gästrum har vi i huvudbyggnaden och de två annexen vid parkeringen har 12 rum. Varje rum har parkettgolv, två enkelsängar, tv, bord och fåtölj, badrum med dusch samt wc. Familjerum med upp till fyra bäddar finns i annexen och i huvudbygnaden. Alla våra rum i huvudbyggnaden har samma standard medan rummen i annexen är budgetrum av enklare standard. Det finns ett handikappanpassat rum inne i huvudbyggnaden. Alla rum och allmänna lokaler är rökfria.

Parstugor

Om boende i ett vanligt hotellrum är inte riktigt din grej och om du hellre vill bo i en parstuga med självhushåll, då har vi en trevlig stugby att erbjuda. Vår utbyggnad av 13 parstugor specialdesignade av JABO stod klar sommaren 2015 och erbjuder 26 lägenheter. Enskilt belägna i naturskön omgivning med två dammar med fiskemöjligheter, mini-zoo och utegrillar är lägenheterna byggda med modern inredning för boende året runt. Med lugnet, grönskan och egen uteplats är parstugorna ett härligt boende för dig som vill njuta av naturen, koppla av och rå om dig själv. Givetvis kan självhushållet kompletteras med frukost och middag i hotellets restaurang.

  

Selected filters:

      

 

  

   

 

Service på Kosta Lodge

Pool Kosta Lodge
Pooler & bastu

Bada i två uppvärmda pooler, två bubbelbad, två bastu och två stora badtunnor. Stort trädäck med bar och grill. Utomhuspoolerna är endast öppna under sommarsäsong medan Jacuzzin är tillgänglig året om.

Black Stone Grill
Restaurang

À la carte, Black stone grill, grillbuffé, sommarbuffé vid poolen,  bar- och poolservering, glass, snacks och catering. På fredagskvällar händer det att vi har någon trubadur eller annan musikunderhållning.

Äventyrsgolf
Äventyrsgolf, minigolf, utegym, elljusspår och vandringsleder

För den som är sugen på minigolf så finns en bana på området. I anslutning till området finns även utegym och elljusspår. 
Minigolfen är endast öppen under sommarsäsong! Från Kosta Lodge hittar du ett flertal fina vandringsleder.

RentalCenter
KOSTA RENTAL CENTER & MINILIVS

Kom som du är… hyr allt du behöver!

Hos Kosta Rental & Minilivs hittar du allt du behöver till din semester. Här finns möjlighet att hyra cyklar för hela familjen, stormkök, fiskeutrustning, fiskekort, flytvästar, båtar och kanoter. Ja till och med färdigpackade matsäckar!

I vår Minilivs hittar du ett enklare utbud av matvaror samt nybakade frallor. Här finner du även kartor över våra olika fiskevatten samt cykel- & vandringsleder. Påfyllning av gasol till husvagn och grill kan du göra hos Lågprisvaruhuset. Hos Kosta Lodge finns det möjlighet att köpa färdigpackade matsäckar, perfekta att ha med under vandring, fiske- eller cykelturen.

Kosta RentalCenter är öppen under högsäsong sommartid, dock finns möjlighet att hyra utrustning via Kosta Lodges reception.

Kosta GlassBar
KOSTA GLASSBAR

Smålands största glassar med 50 olika sorters glass och massor av strössel & topping. Välkommen till glassälskarens paradis! Glassbaren är beläget alldeles intill Kosta Lodge. Här hittar du flera olika sorters glass; kulglass, mjukglass, sorbet och eftersom vi vill att alla ska kunna njuta av riktigt god glass så har vi både laktosfri, mjölkfri och vegansk glass.

Vi har en massa spännande glassar på vår meny som mjukglass, milkshakes och bubble waffles med olika smaker. För er glassälskande barn har vi Hälges Spagetti med köttbullar i form av glass! Vaniljglass som spagetti, chokladglass som köttbullar och jordgubbssylt som ketchup.

Kosta Glassbar är öppen under högsäsong sommartid.

VildmarksCampen-Inne-Tält
KOSTA VILDMARKSCAMP

Upplev den Småländska vildmarken. Här kan du njuta av skogen, tystnaden och lugnet eller plocka fram tävlingsmänniskan och utmana dina kollegor, nära och kära. Kosta Vildmarkscamp lämpar sig för såväl privatpersoner som företagsgäster och konferenser. Hyr vårt tipi-tält med plats för 40-50 personer, perfekt för kickoffer eller födelsedagsfirande!

Utmana dig själv och dina kollegor i våra vildmarksgrenar. Det kommer bli ett styrkeprov både för hjärnan och musklerna med grenar som bland annat yxkastning, hästskokastning och luftgevärsskytte.

Eller boka kräftfiske - en oförglömlig naturupplevelse där ni lägger i burarna kvällstid och vittjar dem under morgontimmarna. Avsluta upplevelsen med en kräftskiva i vårt tipi-tält!

Hos oss har du också möjlighet att uppleva naturen. Här finns gott om vandringsleder i det skogsbeklädda landskapet. Njut av sjöar och bäckar under kanotfärden eller ta er fram över stock och sten på två hjul med våra mountainbikes.

Familj-Cykel
MOUNTAINBIKE

Känn vinden vina i håret när du styr cykeln genom den Småländska skogen över kullar och förbi stenar. I Kosta finns flera olika cykelleder med olika svårigheter, från nybörjaren och barnfamiljen till det äventyrliga proffset.

Runt om Kosta finns flera cykel- & mountainbikeleder. För er äventyrliga finns en klassisk mountainbikeled, Kosta Safari Trail, med byggda hinder och sköna kurvor runt om Safariparken. Här finns både gröna till svarta avsnitt med namn som Rävtjutet och Trandansen. Med utgång från Kosta Lodge är leden runt Safariparken 11 km lång. Runt om de olika sjöarna i Kosta finns flera olika natursköna cykelleder för den som vill njuta av lugnet och naturen.

Mor-Dotter-Vandrar
VANDRING

Kosta är rikt på natur. Här finns mysiga barrskogar, blommande ängar, och lummig björkskog. Runt omkring Kosta finns flera vandringsleder, från en till 16 km. Välkommen ut i vår fantastiska natur!

Kring Kosta finns sex naturreservat med en känsla av riktig vildmark med myrar, skogar, sjöar och vattendrag. Här finns även ett mycket rikt fågel- och växtliv. I länets största naturreservat Stockmyr Brännan kan du uppleva svedjebränd skog i unik miljö. Vid Visjön naturreservat finner du urskog och öppna myrar. En typisk näringsfattig Smålandssjö omgiven av blandbarrskog.

   

 

Ställ husbilen mitt i glasriket

Kosta Lodge är beläget i hjärtat av det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Våra ställplatser har tillgång till el året runt, fullt utrustat modernt servicehus samt färskvatten och latrintömning (ej fasta tankar) köp till tillgång till vårt poolområde eller Jacuzzi och bastu.

 

  

 

 

Service på anläggningen

Restaurang

À la carte, Black stone grill och grillbuffé. På sommaren erbjuder vi sommarbuffé vid poolen, barer och poolservering, glass & snacks.
Vi kan även erbjuda catering.

Pooler & bastu

Bada i två uppvärmda pooler, två bubbelbad, två bastu och två stora badtunnor. Stort trädäck med barer och grill.
Utomhuspoolerna är endast öppna under sommarsäsong.

Äventyrsgolf, minigolf, utegym & elljusspår

För den som är sugen på äventyrs- eller minigolf så finns banor på området. 
I anslutning till området finns både utegym & elljusspår.
Äventyrs- och minigolf är endast öppen under sommarsäsong.

Kosta Rentalcenter & minilivs

Under sommartid kan ni hyra fiskespön, båtar, kanoter, cyklar m.m. 
Ni kan även köpa fiskekort, gasol, grillkol, livs, fritidskläder, souvenirer m.m.