Inblick i restaurang över dukade bord

Linnéa Art Restaurant

Linnéa Art Restaurant – mat serverad i en konstnärlig miljö

Restaurangen ligger i Kosta Boda Art Hotel, här serveras frukost, lunch och middag/supé med inspiration från skogen, sjöarna och ängarna. 

Numera kan ni avnjuta Ulrica Hydman Valliens fantastiska konst i halva restaurangen. I andra halvan får du möta olika formgivares glaskonstverk under året. Linnéa Art Restaurant är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

Missa inte heller vårt populära julbord som står uppdukat från mitten av november och som omges av vackert konstglas från Kosta Boda & Orrefors.

Vi har fullständiga rättigheter och säljer både vårt egna öl från Kosta Bryggeri, vin och starkare drycker som vårt egna öl från Kosta Bryggeri och vår egna gin från Kosta Destilleri. Fråga gärna våra utbildade sommelierer om passande dryck till maten.

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Bordsbokning:

Bordsbokning sker via telefon eller mail:
Telefon: 0478-348 40
Mail: [email protected]

Frukost

Varje dag dukar vi upp ett stort urval av pålägg som salami, skinka, leverpastej och olika typer av ostar. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon, äggröra, grönsaker och frukt är några av alla de saker som dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkad frukt och flingor m.m. Vårt nybakade bröd kommer från vårt lokala Kosta bageri.
I dryckesväg har vi olika sorters juice, nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

Måndag - fredag  kl 07.00 - 10.00 

Lördag, söndag samt röda dagar  kl 07.30 - 10.30 

 

Uppdukad frukost bestående av färsk frukt, juice, kaffe, äggröra & våfflor med sylt

 

Lunch

Vi dag dukar vi upp en salladsbuffé bestående av flera olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas självklart med nybryggt kaffe och kakor från Kosta Bageri.

Dagens varmrätt är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.

Lunchtider

Måndag - fredag kl 11.30 - 14.30

Lördag & söndag kl 12.00 - 15.00

 

 

Lunchmeny

Vecka 49

MÅNDAG
Rimmad oxbringa med pepparrotssås, kokt potatis & inlagd gurka

TISDAG
Panerat kycklingbröst med stekt potatis, vitlöks- & gurkyoghurt och rödvinssås

ONSDAG
Grillad laxfilé med kokt potatis, grön sparris samt lime- & dillaioli

TORSDAG
Kosta safariparks viltgryta med ris, inlagd gurka & kantareller

FREDAG
Ryggbiff med potatisgratäng, rödvinssås & rostade grönsaker

LÖRDAG & SÖNDAG
Julbuffé

VECKANS VEGETARISKA
Vegetarisk lasagne med tomat- & mozzarellasallad

Pris

VARDAGAR
Kl. 11.30 - 14.30

Dagens lunch - pris 245 kr
Jultallrik:
Kall tallrik – 235 kr
Varm tallrik – 255 kr
Varm & kall tallrik – 465 kr

LÖRDAG & SÖNDAG
Kl. 12.00 - 14.30

Jullunch - pris 595 kr

Linnéas gedigna salladsbuffé