Dryckesprovningar i Kosta

Här i Kosta brygger vi vårt egna öl och destillerar vår egna gin, något vi är riktigt stolta över!
Våra produkter finns att köpa samt beställa på Systembolaget men vill du provsmaka våra drycker och samtidigt lära dig med om hur man tillverkar dessa ädla drycker rekommenderar vi varmt er att testa någon av våra dryckesprovningar. Varje månad erbjuder vi en öl respektive ginprovning på Kosta Delikatess.

Här nedan kan ni läsa med om våra olika provningar. Är ni intresserade av dryckesprovning på annat datum eller en kombinerad öl- & ginprovning kontakta gärna: [email protected].

Missa inte chansen att testa våra produkter - boka öl- eller ginprovning!

Kosta Bryggeri

Hos Kosta Bryggeri bryggs det nästan 50.000 liter öl per år. Kosta bryggeri erbjuder en handfull klassiska europeiska öltyper som Pils, Hefewizen, Pale Ale och Porter. Inspirationen kommer från Tyskland, Tjeckien, Storbritannien och Irland men naturligtvis sätter vi vår egna personliga prägel på vårt öl.

Bryggeriet invigdes 2022 och har sedan dess bryggt flera olika sorters öl så som Kosta Hyttpilsner, Kosta Bruksbitter, Kosta Belgian, Modern English, Kosta Julöl men även påsk- & julmust.

De flesta av våra ölsorter finns idag att köpa på våra matenheter; Kosta DelikatessKosta Hyttsill, Kosta Brukscafe, Matmagasinet, Linnea Art Restaurant och Glasbaren.

Boka ölprovning Boka öl- & ginprovning

Läs mer om Kosta Bryggeri

 

Händer häller upp öl i glas från tank

Kosta Destilleri

Ett stenkast från Kosta Glasbruk, producerar vi traditionell gin men även innovativa tolkningar av klassiska ginsorter. Vår gin produceras med noga utvalda råvaror av hög smak och kvalité.

Just nu finns det tre ginsorter. Vi fokuserar på smakupplevelsen, där en Old Tom - Kosta Bruksgin har fått sin karaktär av de klassiska kryddorna som enbär och koriander. Vår Kosta Hyttgin, som är en Pink Gin, kryddar vi med en riklig mängd hallon som balanseras upp med rosmarin för att få en lång harmonisk eftersmak. Vår tredje gin är en klassisk Dry Gin – Kosta Kristall med smak av långpeppar, ljung, citrontimjan och bergamott. Vi tror att den kvalitativa & kreativa processen från idé till produkt genom omsorgsfulla val och tanke på råvaror av högsta kvalitet har gett våra ginsorter det fantastiska mottagande de fått!

Boka ginprovning Boka öl- & ginprovning

Läs mer om Kosta Destilleri

 

Gin-ingredienser som torkad apelsin, enbär & rosmarin i en hand.
This website contains information about alcohol.

För att besöka sidan måste ni vara minst 20 år gamla.*

I am under 20 years old