Fiktiv skogsbild med glasäg, konstverk & Bertil Vallien

Destination Glasriket

En fantastisk värld av glas

Glasriket är ett område som sträcker sig över fyra kommuner; Emmaboda, Lessebo, Nybro & Uppvidinge. Här finns mycket att upptäcka. Allt från glödande glasupplevelser till högtflygande äventyr ovan trädtopparna.

​Handla direkt på bruket

På varje bruk och vid varje glashytta finns butiker, stora eller små, där du kan köpa unikt glas. Får vi tipsa om att ta en klassisk glasbruksrunda och åka från bruk till hytta. Och så finns här en massa annat spännande, som möbler, konst och loppisar.

Glasriket shopping glaspjäs

Naturen

Den djupa, trolska skogen och de många sjöarna och vattendragen är en hörnsten i Glasrikets tillkomst. Idag erbjuder naturen flera möjligheter till äventyr och rekreation. Här kan du vandra längs en mjuk stig i granskogen eller låta dina paddeltag bryta den stilla vattenspegel på en sjö. För den som söker adrenalinet finns här också Norra Europas längsta Zipline.


Upplev Glasriket på cykel

Kulturriket 

Här kan du fördjupa dig i personligheter som Vilhelm Moberg, den världsberömda författaren som satte Småland på kartan, och James Bond, vår allas favoritagent. Besök något av alla muséer med fokus på glasbruk och järnbruk. Eller varför inte prova på hantverket själv? Glasblåsning kan du prova på i Kosta, Målerås eller Orranäs. En annan het upplevelse är den berömda hyttsillen, en riktig festkväll i hyttan.

Minnessten för Wilhelm Moberg
Karta över Glasriket

Selected filters: